La jeune fille tcheque qui ecrit de Bordeaux

Výlet

6. 10. 2012 17:33
Rubrika: Bordeaux

Dobrý podvečer,

opět se pouštím do psaní :) Vidím, že vás trochu zanedbávám, ale nebojte se, myslím, že to ještě napravím...

A než na to zapomenu... Padají tu kaštany. Řeknete si - nic zvláštního... To je přece normální. Ale kdykoli je potkám, asociují mi moje šťastně dětství. To, jak jsem chodila ještě na základní školu a sbírali jsme kaštany. A soutěžili, kdo jich nasbírá nejvíc ;)

Ale teď už k tomu výletu... Uskutečnil se ve středu. Vyjeli jsme s naším ateliérem do regionálního parku jménem Landes, což je naše území, které budeme zpracovávat v projektu. Pořád ještě nevíme, jak ten projekt bude vypadat. Co to vlastně bude... Ale snad to půjde :) V pondělí se rozdělíme do týmů a začneme pracovat.

Možná tady bude psáno spíš o setkání lidmi, než s místy. Ale to bude tím, že v tomhle pro mě ten výlet byl moc přínosný. Mohla jsem trochu víc poznat ostatní...

Na úvod (a vlastně i na závěr) jsme zastavili u kostela... Typického zdejšího. Jedna loď, vedle ní nalepené kaple a sakristie. A před vchodem kryté prostranství. Celkem praktické, řekla bych ;)

Naše profesorka má možná slabost pro kostely. (Což mi vážně nevadilo...) A u posledního z nich jsem se nachomýtla i k zajímavé debatě. Bavila se s jednou slečnou. Ta říkala, že je z Egypta a že je hinduistka nebo buddhistka. To už přesně nevím. Nicméně její maminka i její bratři jsou křesťané a její tatínek muslim. Tak nad tím jsem se pozastavila. Hodně zajímavé...

Celý den jsme jezdili po krásách přírody i malých měst. Tak připojuji ještě několik fotek:

I takhle může vypadat náves:

Krajina po bouři:

Dům, co se mi líbil:

V závěru dne jsme se stavili v muzeu. A to bylo dobré ;) Ale na můj vkus tam bylo trochu moc francouzštiny... :)

Ale co vám chci hlavně vyprávět. Tento týden nám ve skupině přibyli spolužáci z Thajska. Fam a Rose. A jsou moc fajn ;) Právě na tom výletu jsem si s nimi hezky popovídala. Hlavně tedy s Rose. Francouzštinu se učila asi 3 měsíce před tím, než sem přijela, takže je to tu pro ni asi dost těžké. Znovu jsem byla vděčná, že jsem se učila francouzštinu déle... A sice občas nerozumím, nebo se musím zeptat víckrát, abych pochopila, ale pořád se to dá zvládnout... A tady přidávám jednu fotku právě od Rose:

Večer jsem se ještě stavila v lékárně (neb jsem trochu nastydlá) a na mši v Aumonerii. Ale musím konstatovat, že tenhle den byl moc hezký :)

Další popíšu v dalších článcích ;) A nebojte, dočkáte se... Ale měla bych teď trochu pohnout s projektem. Nebo aspoň vymyslet, co jim tam v pondělí povím.

Zobrazeno 694×

Komentáře

Maaruska

A trasa pro ty, které by zajímalo, kde jsme všude byli:
Belhade - Argelouse - Sore - Callen - Luxey - Labrit - Brocas - Cère - Garein - Marquèze

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková